Summertime sadness/happiness?

Det slog mig att grunden till alla problem egentligen kan förkortas i dessa orden:
tillåter du dig själv att vara lycklig?

Jag har fått kämpa i flera år. Vad jag än gjorde så fanns orden där - jag är inte lycklig. 

Med dem så kom ju då både ångest och många tårar. Varför kunde inte jag få leva glatt och bekymmersfritt ibland? Varför skulle jag ALLTID vara omringad av ett orosmoln? 
Men det handlade aldrig om att jag faktiskt inte var lycklig.
Det handlade om att jag inte ville inse vad det betyder.

Att säga att man är lycklig är något som förändrar livet. Jag var fast i mina onda tankar om att jag inte duger till, att det jag gör inte är bra nog osv. och att då säga 'jag är lycklig' skulle ju betyda att jag behövde ändra mitt beteende. Och jag var inte riktigt redo för det. 

Tills för ungefär ett år sen. Jag minns det så väl. 
Jag vaknade en morgon och solen strålade in genom fönstret och så började de varma känslorna välla upp inom mig. Jag hade ingenting negativt att tänka på alls (och sådana tillfällen är väldigt svåra att finna då det alltid dyker upp något, stort som litet). Och om det fanns något som var i vägen så kunde jag inte få mig själva att låta det förstöra min härliga känsla.
Och så sa jag orden tyst för mig själv:
jag är lycklig, nu.

Det var som om min värld förändrades och jag såg saker så himla klart. All den negativitet jag burit på i så många år hade inget annat val än att försvinna ut i tomma intet. 
jag blev fri.

Och enda sedan dess har jag alltid haft den positiva kraften med mig.
Att vara lycklig för mig är att alltid kunna hoppas att allt kommer lösa sig.
Att befria sig själv från allt man INTE kan, och vila i ATT man kan.
Det kommer alltid finnas saker du vill kunna, göra, upptäcka etc,
men att vara lycklig handlar om just nu.

Hoppet är numera för mig alltid större än misslyckandet.
Och hoppet är ju det sista som lämnar människan.

Så nu till Dig som läser (om någon haha ;)).
Tillåter du dig själv att vara lycklig?


Ge Mig Inspiration

Åh jag hatar sådana här dagar när man vill göra något men man vet inte vad det är man vill och vad man än gör så märker man att det är det man inte vill göra.
Typ.
 
GIVE ME SOME INSPIRATION;
 
en resa? en present? en låt? 
 
det känns som om tiden står still,
NOT in a good way.

RED

Mår inte så bra idag, men lite rött läppstift piggar alltid upp :)


Mello & värmeslag

Hej!

Idag har det varit sjukt varmt (32grader!) där jag varit och växelvis gött och alldeles för varmt. Jag höll på att svimma typ....

Nu på kvällen gick jag hem till Erica för att kolla på melodifestivalen. Mello måste för övrigt vara det allra fulaste smeknamnet på festivalen! Haha

Var klädd i blått från topp till tå. Ett resultat av extrem värme och inga kläder som matchar det vädret hahah

Hoppas ni har haft det bra,
Pusssss


I stumbled across wonderland

There never seen place of magic,
a world of youtube you never knew.

A few minutes there.
Then my ears were pleading me to never
come back.

porträtt av anastasia, målat idag ;)


Godmorgon!

Hej mina fina!
Jag har precis avnjutit en stor vaniljlatte på espresso house och skissat lite. Har saknat det så det kändes så nice att börja sin morgon så!
Lyssnade på lite jazzmusik och har blivit lite smått förälskad.
Just nu sitter jag på jobbet och ska komma igång med dagen men ville bara önska er en trevlig dag! :)

Kram kram
Linnéa

ps. köpte armbandet nedan på Apoteket. det stöttar arbetet för att alla ska få lov att växa upp med en förälder (SOS-barnbyar). kändes värt att lägga 49kr på det när jag lätt skulle kunna lägga samma peng på kläder & skor (som jag inte behöver haha)


Halvsju hos Anna

Efter jobbet så åkte jag direkt till Anna som fixat mat! :) Tog med vinet jag så smidigt vann på jobbets öl och vin lotteri ;) Så det blir en jättemysig sommarkväll med vin, god mat och småprat!

Älskar sånt här, #vuxenpoäng

:)


Det blev änna ett långt inlägg, hah!

Jadå!
Då var över 20+ idag då, och det är nästan för varmt för kavaj!
Hahah... men är det dressed up thursday så är det bara att köra på. :)

Är så fruktansvärt hungrig just nu och jag är sugen på att laga något riktigt gott... men så är jag på jobbet haha. Bra timing att vilja laga mat just när man inte kan (och aldrig annars... ;))

Livet känns rätt bra nu.
Efter att jag hade min ryggvärk nu i veckan så har jag fått en helt ny syn på livet.
För er som inte hört; i söndags så började jag känna att jag ibland fick som ett "knivhugg" i ryggen när jag rörde armen på vissa sätt. Jag hade ingen aning om då, och vet fortfarande inte, varför det blev så. Detta blev värre och värre under dagen och när jag väl skulle gå och lägga mig så fick jag ligga blixtstilla på rygg med armen i en särskild position för att det inte skulle kännas.
Under måndagen blev det förvärrat och det började kännas hela tiden, "knivhuggs"känslan kom när jag minst anade det... Jag fick så ont att jag gick hem från jobbet och jag kunde inte ens ligga i min säng och läsa utan att ha ont.
Det enda jag kunde fokusera på var smärtan och hur jag inte kunde leva ett normalt liv med den. Jag var rädd att det skulle vara långvarigt (eftersom jag inte har någon aning om VARFÖR det blev så) och jag började helt plötsligt uppskatta allt jag vanligtvis kan göra (såsom dansa, måla, jobba m.m.). Jag bokade tid hos en kiropraktor som jag gick till på tisdagen - det var fortfarande inte bättre. Han knäckte min rygg lite grann och så fick jag mina muskler att slappna av med hjälp av ström.
Det blev inte bättre och jag ville nästan gråta av smärta varje gång det smärtade i ryggen.
Han sa att det förmodligen var två kotor som har låst sig och det verkade som om jag skulle behöva rehabiliteras ur smärtan (jag trodde att det bara var ett knäck - färdigt!).

Jag valde att jobba till åtta för det kändes som att det inte spelade någon roll om jag var på jobbet eller hemma, vad jag än gjorde så gjorde det ont. Precis innan jag gick hem så bad Nils om ett helande för min rygg ett antal gånger och det blev faktiskt bättre.
Sen hemma så hjälpte pappa mig att massera mina superspända ryggmuskler lite grann och det kändes genast bättre.
Men precis innan jag gick och la mig så krampade mina muskler så att smärtan kom med tre sekunders mellanrum - utan att jag rörde mig...

När jag vaknade igår så var jag självklart hoppfull. Men för säkerhets skull så hjälpte jag till att lyfta huvudet med handen, för att minska belastningen på ryggen. Det var då jag märkte att det inte gjorde ont att lyfta kroppen. Och det gjorde inte heller ont att böja armen och sträcka ut den på olika sätt. Det är klart att det kändes och fortfarande känns lite spänt och jag vill inte förhasta något så det blir värre igen.
Men den befrielsen... Jag ser verkligen livet på ett annat sätt nu.
Och jag är tacksam för det jag har. Och jag vet precis vad som är viktigt.

Att leva.

Så med det sagt...

Ha en bra dag!
Njut av solen, livet och allt som du faktiskt har.

<3

TAGGA.. tagg?

Heh WOOOOHOOOO

nä men på begäran av fler blogginlägg så har jag tagit tummen ur och börjat skriva då.

Jag har haft en bra dag.
Mycket känslosvall upp och ner, ner och upp MEN det känns helt okej. Och så ska jag åka till Uppsala lite senare då, woohoo!
Kommer ha en feeet helg med mina kära vänner! :)
Om nu resan blir av i regn och rusk, haha.

Sååå, glad nu C?! :D

Haha pusss

RSS 2.0